Preskoči na glavni sadržaj
0

Pitanja i odgovori

KOLAGEN SHOT

STO JE TO KOLAGEN SHOT?

Kolagen shot je dodatak prehrani. Sadrži riblji kolagen (kolagen tip I), MSM, cink, vitamin C, E, B6, biotin i hijaluronsku kiselinu.

KAKO SE KORISTI?

U pakiranju dobijete malu čašicu u koju nalijete 25 ml. Pije se svaki dan. Preporučujemo da popijete ujutro na tašte. Kolagen možete miješati i sa sokom, vodom, smoothijem ili popijte čisti kolagen.

KOLIKO TRAJE JEDNA BOCA?

Jedna boca Kolagen shot (500 ml) je dovoljna za 20 dana ako pijete 25 ml na dan.

ZA ŠTO JE SVE DOBAR KOLAGEN?

Kolagen se promovira kao “beauty proizvod“ a zapravo je puno više od toga. Kolagen je najzastupljeniji protein kod sisavaca. Odgovoran je za više bioloških funkcija kao što je pružanje potpore vezivnom tkivu, mišićima i koži. 25% svih proteina u tijelu čini kolagen. Bitan je za kožu, zglobove, hrskavicu, tetive, kosti, zube, nokte.. (Za više informacija možete pročitati blog na našoj stranici).

S KOLIKO GODINA BI TREBALI POČETI UZIMATI KOLAGEN U OBLIKU DODATKA PREHRANI?

Preporučuje se da se kolagen počne piti oko 25 godine. Tada nam počinje padati proizvodnja kolagena u tijelu i svake godine pada 1,5 %. Piju ga i puno mlađi zbog problema s kožom, aknama, prištićima..

ZBOG ČEGA JE VAŠ KOLAGEN DRUGAČIJI OD OSTALIH KOLAGENA NA TRŽIŠTU?

Kolagen shot je jedini tekući riblji kolagen s dodatkom MSM-a na našim prostorima (i šire). Kombinacija MSM-a, kolagena I vitamina je fantastična i zbog toga imamo puno pozitivnih povratnih informacija.

ŠTO JE MSM?

MSM je organski sumpor ili metilsulfonilmetan.MSM je siguran dodatak prehrani koji je na brojnim istraživanjima pokazao da se može uzimati i do 4000 mg/dan. Kolagen shot sadrži 1500 mg u kombinaciji s kolagenom i vitaminom C i donosi puno pozitivnih učinaka na kosi, koži, zglobovima i probavi. MSM se ne može apsorbirati u tijelo bez vitamina C i zbog toga smo u proizvod dodali i vitamin C.

DA LI MORAMO RADITI PAUZE?

Pauze nisu potrebne. Možete ih raditi ako želite. U tom slučaju predlažemo da Kolagen shot pijete tri mjeseca kontinuirano prije nego napravite pauzu.

DA LI SE KOLAGEN SHOT SMIJE PITI U TRUDNOĆI I ZA VRIJEME DOJENJA?

Proizvod nije testiran na trudnicama. Ja ga nisam pila u trudnoći a kolegica ga je pila. Za vrijeme dojenja je sam ga pila i to od prvog dana. Moram Vam reci da se posavjetujete još sa svojim doktorom.

KADA BI TREBALA VIDJETI PRVE REZULTATE?

Prve rezultate bi trebali vidjeti u roku tri mjeseca. Neki nam javljaju da rezultate vide već nakon 15 dana a neki nakon par mjeseci. Moram reci da nije kod svih isto što je i normalno.

KOLIKO KOŠTA KOLAGEN SHOT?

Jedna boca Kolagen shota je 229 kn. Poštarina iznosi 30 kn. Poštarina je besplatna prilikom kupnje dva Kolagen shot-a. Svakih par mjeseci radimo akcije. Sve objavimo na društvenim mrežama i pošaljemo email-e s informacijama o akciji :)

DA LI SMIJEM PITI KOLAGEN SHOT AKO IMAM PROBLEME SA ŠTITNJAČOM?

Može se dogoditi da ljudima koji imaju probleme sa štitnjačom smeta MSM koji je u proizvodu. Jako je zanimljivo da ste nam do sada javljali da vam uglavnom pomaže i da vam ne smeta.

DA LI KOLAGEN IMA KAKVE NUSPOJAVE?

Istraživanja su pokazala da su od negativnih pojava mogući:

  • Proljev
  • Osjećaj težine u želucu
  • Osip

Ako ste alergični na ribu onda svakako proizvod nije za vas (sadrži riblji kolagen).

DA LI KOLAGEN SHOT MORA BITI U HLADNJAKU?

Nakon otvaranja Kolagen shot čuvajte u hladnjaku. Dok je zatvoren može stajati na sobnoj temperaturi. Rok trajanja je 2 godine dok je zatvoren. Kada se jednom otvori preporučujemo da ga popijete u roku mjesec dana.

DA LI JE ISTINA DA SE KOLAGEN RAZGRADI U ŽELUCU I DA NEMA NIKAKVOG UČINKA?

Ne. Istina je da se razgradi u želucu kao i hrana. Razgradi se na aminokiseline. Tijelo te aminokiseline iskoristi i gradi kolagen na mjestima gdje je to najpotrebnije. Proteini se probavljaju u želucu uz pomoć enzima (proteaze). Proteaze razgrade proteine do peptida i aminokiselina koje su esencijalne za djelovanje svih stanica u tijelu. Te aminokiseline se mogu apsorbirati u krvni optok i tako stignu do ciljnog mjesta.

DA LI I MUŠKARCI SMIJU PITI KOLAGEN SHOT?

Naravno da smiju. Kod muškaraca je isto kao i kod žena. Proizvodnja kolagena u tijelu i njima pada svake godine za 1,5 %. Neka im je, zašto bi kod njih to bilo bolje nego kod nas :)

Muškarci najviše javljaju da im pomaže za koljena, zglobove..

S KOLIKO GODINA SE SMIJE POČETI PITI KOLAGEN SHOT?

Po zakonu ga ne smiju piti djeca mlađa od 3 godine. Do 25 godine je proizvodnja u tijelu dobra i nema potrebe za dodavanjem kolagena ali neki ga piju jer im pomaže za duge probleme (o tome smo vec pisali..).

DA LI MOGU NARUČITI ZA INOZEMSTVO PREKO VAŠE STRANICE?

Možete izvršiti narudžbu preko www.gaianaturelle.hr , samo sa popisa odaberite državu. Poštarina je 10 eura ali je besplatna u iznosu od 90 eura ili više.

U slučaju Irske I UK nema besplatne poštarine. Također, šaljemo preko GLSa.

DA LI MOGU PITI KAVU POSLIJE KOLAGENA?

Što se tiče kave, mišljenja su podijeljenja. Još nema čvrstih znanstvenih dokaza da kava na bilo kakav način utječe na djelovanje kolagena u organizmu. Slobodno možete piti I jest bilo što nakon Kolagena.

Smiju. Mi preporučujemo smanjiti dozicu na duplo manje od preporučene doze za odrasle. Znači za vitamin C bi to bilo 2,5 ml a za vitamin D 1 ml.

DA LI MOGU KOMBINIRATI KOLAGEN S VITAMINIMA?

Kolagen i liposomalni vitamin C ili D se mogu piti paralelno.

Višak vitamina C nije problem jer višak izlučujemo urinom dok se vitamin D topi u mastima pa s njim treba pripaziti.

Preporučujemo

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...