Preskoči na glavni sadržaj
0

Koji kolagen je najbolji?

Koji kolagen je najbolji?

Koji kolagen je najbolji? To je pitanje koje dobijem bar jednom tjedno od prijateljica

Koji kolagen je najbolji?– Analiza tržišta

Ovaj tjedan sam se zbog jednog projekta bacila na analizu tržišta. Znam da bi to trebala napraviti već na početku kada smo stavili Kolagen shot na tržište ali nisam mogla ni zamisliti da je tako velik izbor. Dodataka prehrani s kolagenom je stvarno puno. I koji kolagen je najbolji? Na to na žalost ne mogu direktno odgovoriti, mogu savjetovati na koje stvari treba biti pozoran kada birate kolagen za sebe.

Zašto uzimati hidrolizirani kolagen?

Ako nisam šta krivo vidjela, svi dodaci prehrani s kolagenom na našem tržištu sadrže hidrolizirani kolagen. Plus za sve. Kolagen ima smisla uzimati s dodacima prehrani jer je apsorpcija hidroliziranog kolagena u obliku dodatka prehrani 90% dok je apsorpcija kolagena iz hrane oko 27%. Kada u određenoj starosti tijelo počne proizvoditi manje kolagena je jako bitno da ga počnemo uzimati s hranom koja sadrži više antioksidanata, minerala, vitamina i bjelančevina. Ovu zadnju rečenicu sam kopirala od negdje. Bitno je u svim životnim razdobljima konzumirati hranu bogatu s tim tvarima, šta ne?

Izvor kolagena

koji kolagen je najbolji

Izvor kolagena određuje najveće razlike u kvaliteti među određenim kolagenima na tržištu. Kada pričamo o tome odmah znam koje bi i sama izbacila. Sve koji nisu ribljeg izvora. To je zbog toga što riblji kolagen ima dokazano 150% veću apsorpciju (odličan znanstveni članak je ovdje). Ako pojednostavimo, razlog za veću apsorpciju je u tome što riblji kolagen ima manje molekule. Druga prednost su njegovi sastojci. Postoji više tipova kolagena. Kolagen tipa 1 je na primjer u tijelu količinski najrašireniji (čak 80%) i najbitniji je za mladoliki izgled kože, noktiju i kose i baš s tim tipom je riblji kolagen najbogatiji.

Dodatak vitamina C

vitamin c

Kao što su Tom & Jerry nerazdvojni par, tako bi trebali biti kolagen & vitamin C. Možete zamisliti crtić Tom? Ili crtić Jerry? Ni ja. Pošto Tom i Jerry trebaju jedan drugome, tako kolagen za apsorpciju u tijelu treba pomoć vitamina C. Ako toga nema apsorpcija kolagena će biti dosta slabija. Ako imate mogućnost uzmite u jutro kolagen u prahu, prožvačite limun, pojedite kivi, pojedite brokulu i prokulice ili sve skupa smiksajte u (ukusan?) smoothie. Možete si jednostavno izabrati dodatak prehrani s kolagenom koji već sadrži vitamin C. Tako vam nije potrebno pri svakom unosu brinuti još za dovoljan unos hrane bogate s tim vitaminom.
Poznato je da približno 30 minuta nakon jela bogatog s vitaminom C u tijelu nastaje šest puta više kolagena nego inače. Iz aminokiseline glicina i prolina (s kojima je bogat kolagen) se s pomoću vitamina C i elementa u tragovima cinka, stisne čvrsto tkivo koje ga tvrdo prepletu još vlakna elastina. Ako tijelo dobro opskrbimo s puno tvari, prije svega vitaminom C će naša koža biti čvrsta, glatka i elastična. Ukratko, vitamin C je zakon!

Drugi aktivne tvari

MSM

Kada smo osnovali recepturu za Kolagen shot moji prvi zahtjev je bio da obavezno mora sadržavati MSM. Ja sam MSM počela konzumirati već prije više od 5 godina i na koži i noktima sam brzo primijetila velike promjene. Nokti su rasli brže i postali tvrđi, na koži sam dobila jednakomjeran ten. Voljela bi napisati da sam izgubila bore ali na žalost to ne mogu tvrditi. Svakako sam primijetila da je koža na licu postala sjajnija. Moj Miha kaže da je to zbog njega. LOL. Moje osobno iskustvo s MSM-om i pohvale koje sam pročitala i čula od korisnika su glavni razlog zašto Kolagen shot sadrži MSM. Ako Vas i dalje zanima možete pročitati zaključke istraživanja na sljedećem linku ovdje, to je još jedan dobar članak o MSM-u.

Za kožu, nokte i kosu su bitne sljedeće tvari: cink, biotin, hijaluronska kiselina, vitamin E, vitamin B3 i B6, vitamin A, koenzim Q10, vitamin K.

Količina kolagena

Kada izaberete proizvod s kolagenom je bitno da provjerite koliko kolagena sadrži dnevna doza. Na našem tržištu postoje dodaci prehrani koji se po sadržaju kolagena glede na dnevnu dozu jako razlikuju. Kolagen shot-ova dnevna mjera sadrži 5 g kolagena, za ostale proizvode vas pozivam da provjerite sami.

Oblik i okus dodatka prehrani

dodaci prehrani

Dodaci prehrani s kolagenom su u obliku praha, tekućine, tableta i kapsula. Glede na istraživanja imaju dodaci prehrani u tekućini 10 x bolju apsorpciju nego ostali dodaci prehrani. Plus za Kolagen shot. Na našem tržištu postoje još dvije firme koje nude kolagen u tekućem obliku. Kao što vjerojatno znate čisti kolagen ima specifičan okus. Kada sam uzimala kolagen u prahu mi je okus bio toliko grozan da sam ga svako jutro miješala s jogurtom ili smoothijem. Danas popijem svoju jutarnju dozu i onda si priuštim dobar doručak.

Kolagen - "marketinška modna muha" ili tvar koja našem tijelu treba?

Marketing je za većinu firmi odgovoran za prodaju ali ne smijemo zaboraviti da je kolagen molekula koja gradi našu kožu, kosu, nokte, vezivno tkivo u gležnjevima i drži sve stanice skupa u tijelu. Podatak, da nakon 25 godine produkcija kolagena u tijelu pada za 1,5 % svake godine je dovoljan da zaključimo da bi bilo dobro najkasnije tada početi dodavati kolagen. Ili ne. To se svatko odluči za sebe.

Preporučujemo

Dijeli dalje:


Oznake kolagen

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...