Preskoči na glavni sadržaj
0

Koji kolagen je najbolji?

Koji kolagen je najbolji?

Koji kolagen je najbolji? Koji je izvor kolagena u našem proizvodu Kolagen Shotu? U kojem obliku je najbolje piti dodatke prehrani s kolagenom?

Koji kolagen je najbolji?– Analiza tržišta

Ovaj smo se tjedan radi jednog projekta bacili na analizu tržišta. Znamo da je to trebalo biti učinjeno na početku kada je Kolagen Shot izašao na tržište ali nismo mogli ni zamisliti da će nas dočekati tako veliki izbor. Dodataka prehrani s kolagenom je stvarno puno. I koji kolagen je najbolji? Na to pitanje nažalost ne možemo direktno odgovoriti ali možemo savjetovati na koje pojedinosti treba obratiti pozornost kada birate kolagen.

Zašto uzimati hidrolizirani kolagen?

Ako smo dobro zapazili, svi dodaci prehrani s kolagenom na našem tržištu sadrže hidrolizirani kolagen. ➕ za svih. Kolagen ima smisla uzimati s dodacima prehrani jer je apsorpcija hidroliziranog kolagena u obliku dodataka prehrani 90% dok je apsorpcija kolagena iz hrane oko 27%. Kada u određenom dobnom razdoblju tijelo počne proizvoditi manje kolagena je jako bitno da ga počnemo uzimati s hranom koja sadrži više antioksidanata, minerala, vitamina i bjelančevina. Bitno je u svim životnim razdobljima konzumirati hranu bogatu s tim tvarima.

Izvor kolagena

Izvor kolagena određuje najveću razliku u kvaliteti među kolagenima na tržištu. Kada pričamo o tome bilo bi nam lako odlučiti koje bi izbacili. Sve koji nisu ribljeg izvora. To je zbog toga što riblji kolagen ima dokazano 150% veću apsorpciju (odličan znanstveni članak je ovdje). Ako pojednostavimo, razlog za veću apsorpciju je u tome što riblji kolagen ima manje molekule.

Druga prednost su njegovi sastojci. Postoji više tipova kolagena. Kolagen tipa 1 je na primjer u tijelu količinski najrašireniji (čak 80%) i najbitniji je za mladoliki izgled kože, noktiju i kose i baš s tim tipom je riblji kolagen najbogatiji.  

Dodatak vitamina C

Kolagen i vitamin C su nerazdvojni par. Kolagen za apsorpciju u tijelu treba pomoć vitamina C. Ako toga nema apsorpcija kolagena će biti dosta slabija. Ako imate mogućnost uzmite u jutro kolagen u prahu, prožvačite limun, pojedite kivi, pojedite brokulu i prokulice ili sve skupa smiksajte u (ukusan?) smoothie. Možete si jednostavno izabrati dodatak prehrani s kolagenom koji već sadrži vitamin C. Tako vam nije potrebno pri svakom unosu brinuti još za dovoljan unos hrane bogate s tim vitaminom.

Poznato je da približno 30 minuta nakon jela bogatog s vitaminom C u tijelu nastaje šest puta više kolagena nego inače. Iz aminokiseline glicina i prolina (s kojima je bogat kolagen) se uz pomoć vitamina C i elementa u tragovima cinka, stisne čvrsto tkivo koje ga tvrdo prepletu još vlakna elastina. Ako tijelo dobro opskrbimo s puno tvari, prije svega vitaminom C, naša će koža biti čvrsta, glatka i elastična. Ukratko, vitamin C je važan iz više razloga!

Druge aktivne tvari

MSM

Kada smo osmišljali recepturu za Kolagen shot naš prvi zahtjev je bio da obavezno mora sadržavati MSM tkv.mineral ljepote. O tom "svemogućem" mineralu se govori sve više a pozitivni učinci su višestruki. Upravo zato smo napisali zasebno blog na tu temu. Više pročitajte ovdje.

Za kožu, nokte i kosu su bitne sljedeće tvari: cink, biotin, hijaluronska kiselina, vitamin E, vitamin B3 i B6, vitamin A, koenzim Q10, vitamin K.

Koliko kolagena dobijemo u Kolagen Shotu?

Kada izaberete proizvod s kolagenom je bitno da provjerite koliko kolagena sadrži dnevna doza. Na našem tržištu postoje dodaci prehrani koji se po sadržaju kolagena glede na dnevnu dozu jako razlikuju. Dnevna doza od 25 ml sadrži 5g kolagena u slučaju Kolagen Shota.

Oblik i okus dodataka prehrani s kolagenom

dodaci prehrani

Dodaci prehrani s kolagenom postoje u obliku praha, tekućine, tableta i kapsula. Glede na istraživanja dodaci prehrani u tekućini imaju 10x bolju apsorpciju nego ostali dodaci prehrani. ➕ za Kolagen shot. Na našem tržištu postoji više firmi koje nude kolagen u tekućem obliku. Kao što vjerojatno znate čisti kolagen ima specifičan okus. Testirali smo okus kolagena u prahu i nažalost moramo priznati da nam se nikako nije svidio. 

Okus Kolagen Shotu daje nar dok Kolagen Shot 10 000 ima okus po zelenoj jabuci.

Naše tijelo može iskoristiti od 85-90% dodatka prehrani u tekućem stanju i samo 39-53% dodatka prehrani u kapsulama.

Dodaci prehrani u tekućem obliku se apsorbiraju u roku od 1-4 min dok se kapsule apsorbiraju tek nakon 20-30 minuta.

 

Kolagen – “marketinška modna muha” ili tvar koja našem tijelu treba?

"Marketinška modna muha" ili jednostavno protein životinjskog podrijetla? Molekula hidroliziranog kolagena gradi našu kožu, kosu, nokte, vezivno tkivo u gležnjevima i drži sve stanice skupa u tijelu. Podatak, da nakon 25 godine proizvodnja kolagena u tijelu pada za 1,5 % svake godine je dovoljan da zaključimo da bi bilo dobro najkasnije tada početi dodavati kolagen u prehranu.

Preporučujemo:

Dijeli dalje:


Oznake kolagen izvor kolagena kolagen shot hidrolizirani kolagen riblji kolagen tekući kolagen

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...