Preskoči na glavni sadržaj
0

Dobra njega lica započinje s čišćenjem kože

Dobra njega lica započinje s čišćenjem kože

Svaka pravilna njega lica započinje i završava s čišćenjem kože. Kao što tijelo treba hranu za nesmetano obavljanje svih procesa u našem tijelu, tako i naša koža treba pravilnu svakodnevnu njegu da bi održavala čvrstoću i blistav izgled.

Osnova svake dobre njege lica je čišćenje kože. Ako kožu ne čistite redovno i ne skidate šminku prije spavanja, nikako ne činite dobro svojoj koži.

Dobar proizvod za čišćenje će nježno ukloniti višak sebuma, nečistoća i šminke te će kožu osvježiti i pripremiti za sljedeće korake u vašoj rutini njege kože.

Zašto je čišćenje kože tako važno?

Svaka dobra njega kože lica započinje i završava s čišćenjem kože. Kao što tijelo treba hranu za nesmetano obavljanje svih procesa u našem tijelu, tako i naša koža treba pravilnu svakodnevnu njegu da bi održavala čvrstoću i blistav izgled.

Koža je naš najveći organ koji predstavlja čak 15% tjelesne težine odraslog čovjeka. Kroz život je koža izložena mnogim izazovima koji utječu na njezinu strukturu, funkcionalnost i izgled.

Primarna uloga kože, je da djeluje kao barijera protiv štetnih utjecaja iz okoline, što dolazi do izražaja njezinom jedinstvenom strukturom. Kako bi koža učinkovito obavljala svoju zadaću, potrebna joj je pravilna i prije svega učinkovita njega.

Gaia Naturelle - Čišćenje lica

Kroz dan se na koži nakupljaju nečistoće kao što su sebum i ostaci šminke. Što znači da ako kožu ne njegujemo pravilno, manje će nas štiti od nečistoća, slobodnih radikala i sunca.

Prednosti redovnog čišćenja kože lica

  1. Uklanjanje mrtvih stanica i nečistoća

Glavna korist čišćenja lica je uklanjanje prljavštine, ulja i drugih neželjenih ostataka. Kroz dan se na koži neprestano nakupljaju bakterije, zagađivači, virusi, nečistoće i stare (mrtve) stanice kože. Svakodnevno pranje lica uklanja te nečistoće i osigurava svjež izgled kože.

Bez redovitog pranja, vaša koža bi bila prekrivena s debelim slojem prljavština i nečistoća, što bi drugi proizvodima za njegu kože otežalo prodiranje u kožu.

  1. Povećanje hidratacije kože

Redovno čišćenje lica (zajedno s dobrom hidratantnom kremom) je važan čimbenik koji pomaže koži u održavanju odgovarajuće razine hidratacije. Dehidrirana koža izgleda gruba, naborana i ostarjela. Navlažena koža izgleda svježe i mladoliko.

  1. Održavanje čiste kože

Sitne žlijezde lojnice koje se nalaze ispod površine kože proizvode loj, kojeg nazivamo sebum, a odgovoran je za zaštitu kože od svih opasnosti vanjskog svijeta. Žlijezde lojnice upotrebljavaju folikule dlaka u koži kao put kojim loj dolazi do površine kože (vanjskog sloja) i tvore barijeru koja sprječava prodiranje bakterija i drugih štetnih čimbenika.

Prekomjerno nakupljanje nečistoća na površini može začepiti folikul (poru) u kojem se zadržava sebum, znoj i mrtve stanice kože. Nedostatak sebuma na površini kože omogućuje bakterijama da prodiru u folikul i uzrokuju upale. Zbog toga nastaju akne.

Pravilnim čišćenjem, očistimo pore od nečistoća i tako spriječimo nakupljanje prljavštine, čime se omogućuje nesmetan pristup masnog sebuma do površine kože; tako smanjujemo mogućnost stvaranja akni.

Jutarnje čišćenje kože

Znate li zašto je jutarnje čišćenje kože tako važno? Tijekom noći se također na našem licu skupljaju bakterije, nečistoće i sebum. Osim toga kožu moramo pripremiti za jutarnju njegu lica i očistiti je od ostataka noćne kreme i seruma.

Kako izgleda pravilno jutarnje čišćenje kože?

Prije čišćenja obvezno operite ruke da na lice ne prenašate dodatne nečistoće. Preporučujemo da lice prvo umijete mlakom vodom. Prehladna ili prevruća voda može nadražiti ili isušiti vašu kožu lica. Nakon toga, na lice nanesite proizvod za čišćenje odnosno pjenu za čišćenje lica. Što je pjena za čišćenje lica?

Gaia Naturelle - Pjena za čišćenje lica

Pjena za čišćenje lica je proizvod koji sadrži sredstvo za pjenjenje koje se u kontaktu s kožom počinje pjeniti i naprave se mjehurići. Brzo i jednostavno uklanja površinske nečistoće i šminku te vašu kožu čisti i osvježava.

Kod nanošenja na kožu, čestice pjene dižu prljavštinu i ostatke nečistoća iz dubljih dijelova pora te kožu dubinski čisti. Nakon što su lice i vrat čisti, ostatke pjene dobro isperite i nanesite hidratantnu kremu za lice, za dodatnu njegu nanesite i serum za lice. Na kraju ne zaboravite na kremu sa zaštitnim faktorom (ako ju vaša dnevna krema za lice već ne sadrži).

Zapamtite, čak i tada kada je oblačno, važno je nanijeti zaštitni faktor. Štetne UV zrake su glavni uzrok za prerano starenje kože.

Večernje čišćenje kože

Prema mišljenju dermatologa, fraza ''beauty sleep'' je zaista istinita. Naša koža po noći bolje apsorbira nutrijente iz proizvoda nego po danu. Po noći, dok spavate, koža nije izložena stresnim čimbenicima iz okoline (kao što su nečistoće  iz okoliša i oštećenja od sunca), te se proizvodi zbog toga bolje upijaju u kožu.

Osim toga, po noći na licu nemamo šminku i zbog toga vaša koža može disati. Noćna njega kože je jednako važna kao i jutarnja, ako nije čak i važnija. Iako ne postoji univerzalna rutina, postoje nekoliko temeljnih koraka za dobru večernju rutinu čišćenja kože lica.

Gaia Naturelle - Blazinice za čišćenje lica

 

  1. Skinite šminku

Spavanje sa šminkom najveći je ''grijeh'' u njezi kože. Šminka zatvara pore i koži ne dopušta da se po noći učinkovito regenerira i  ''zadiše''. Skidanje šminke je zbog toga prvo pravilo u večernjoj njezi kože. Za skidanje šminke možete koristiti naše perive blazinice za čišćenje lica.

 

  1. Koristite nježne proizvode za čišćenje

Neovisno od tipa vaše kože, uvijek koristite nježan proizvod za čišćenje, koji s vaše kože neće ukloniti prirodne masnoće i neće nadražiti kožu.

  1. Tonik

Tonik bi također morao biti dio vaše svakodnevne njege kože. S tonificiranjem lica odstranjujete sve ostatke proizvoda za čišćenje, osvježavate kožu i vraćate joj prirodnu pH – vrijednost.

Gaia Naturelle - Maske za lice 3u1

 

  1. Maska za lice

Poput serum ili hidratantne kreme, maska za lice je također vrlo važan proizvod u njezi kože. Koži pruža koncentrirane aktivne sastojke, vitamine i nutrijente. Maska za lice stvara barijeru koja u vašoj koži zadržava korisne sastojke i onemogućuje učinkovitiju apsorpcijo u kožu.

Gaia Naturelle - Hijaluronska krema za lice

  1. Hidratantna krema za lice

Nakon čišćenja ili nanošenja maske na lice ne zaboravite nanijeti hidratantnu kremu. Neke kreme za lice već imaju zaštitni faktor (SPF) i zato su namijenjene za dnevnu upotrebu ali ne i za noćnu. Zbog toga za večernju njegu izaberite hidratantnu kremu bez zaštitnog faktora i bez pigmenta. Mi obožavamo proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu jer koži pomaže zadržati vlagu.

Dodaci za čišćenje kože

Jeste li znali da se na rukama kroz dan nakupljaju bakterije koje možemo s prstima prenijeti na lice? Pipkanje lica s prljavim rukama može uzrokovati prištiće i nakupljanje drugih nečistoća koje pogoršavaju stanje kože.

Zbog toga su dodaci za njegu odnosno čišćenje lica odličan izbor. S njihovom upotrebom možete smanjiti mogućnost stvaranja prištića, mitesera i akni te učinkovito njegovati kožu kod kuće, bez skupih posjeta kozmetičkih salona.

Prednosti korištenja soničnog uređaja za čišćenje lica?

Čišćenje kože je temelj svakodnevne njege kože. Bez redovitog čišćenja, vaša koža bi bila prekrivena debelim slojem prljavštine i nečistoće, zbog kojih bi proizvodi za njegu lica teško prodirali u kožu.

Sonični uređaj za čišćenje lica je visokotehnološki kozmetički dodatak za njegu, osmišljen za dubinsko čišćenje kože lica. Visokofrekventne vibracije s mekim silikonskim četkicama iz pora učinkovito izvlači prekomjernu masnoću i ostatke šminke, dubinski čisti kožu i pore te poboljšava izgled vaše kože.

Gaia Naturelle - Sonični uređaj za čišćenje lica

Ujedno pruža jedinstvenu i opuštajuću masažu cijelog lica. S uređajem možete masirati nos s obije strane te kožu oko očiju, opustiti mišiće, ukloniti mrtve stanice kože, pospješiti regeneraciju stanica, smanjiti bore, povećati čvrstoću i time doseći anti-age učinak te probuditi prirodni sjaj kože.

U našu ponudu smo također dodali i višekratne blazinice za čišćenje lica. Nježne blazinice za višekratnu upotrebu iz mikrovlakana temeljito će ukloniti i najtvrdokorniju šminku i to samo s toplom vodom, bez grubog trljanja kože.

Jeste li znali da u svakodnevnoj rutini skidanja šminke u prosjeku potrošimo 3 pamučne blazinice za jednokratnu upotrebu? Za izradu paketa od 100 pamučnih blazinica za jednokratnu upotrebu, koje u prosjeku potrošimo u samo 33 dana, je potrebno čak 1000 litara vode.

Pa usporedimo perive blazinice za višekratnu upotrebu koje će izdržati više od 1000 korištenja! Ne samo da su ekološki prihvatljivije već su i kao stvorene za putovanja. Zauzmu malo prostora, nježne su prema vašoj koži i jednostavne za korištenje.

Gaia Naturelle - Blazinice za čišćenje lica

 

Dijeli dalje:


Oznake čišćenje kože sonični uređaj za čišćenje kož blazinice za čišćenje kože zdrava koža njega kože pjena za pranje lica krema za lice vitamin C serum

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...