Preskoči na glavni sadržaj
0

Prirodna njega kože s hijaluronom

Prirodna njega kože s hijaluronom

Starenje ljudske kože popraćeno je promjenama u sadržaju i metabolizmu hijaluronske kiseline, a najdramatičniji pad primijećen je nakon 50. godine. Hijaluronska kiselina s niskom molekulskom masom može lako prodrijeti kroz kožu i ponovno uspostaviti sadržaj hijaluronske kiseline.

Tijekom posljednjih nekoliko godina hijaluronska kiselina postala je modna riječ sinonim za mladost, ljepotu, ubrzano cijeljenje rana te za ublažavanje boli. Prirodno je prisutna u našem tijelu, međutim naše stanice ne proizvode uvijek hijaluronsku kiselinu učinkovito. U  visokim koncentracijama nalazi se u koži, zglobovima i očima, gdje osigurava podmazivanje i održavanje vlage tkiva. Kad se proizvodnja hijaluronske kiseline smanji, to rezultira starenjem kože, suhoćom i borama, bolovima u zglobovima, a osim toga i sporim cijeljenjem rana, mišića, tetiva, itd.

Kako bi smanjili upadanje razina hijaluronske kiseline, preporučuju se dodaci s hijaluronskom kiselinom koji utječu na liječenja i prevenciju zdravstvenih stanja povezanih sa starenjem.

Tradicionalno se hijaluronska kiselina izvlačila iz pijetlovih krijesta ali zbog etičkih argumenta i kompleksnog postupka ekstrakcije i prečišćavanja, se danas poslužujemo hijaluronskom kiselinom nastalom kontroliranom bakterijskom fermentacijom u laboratoriju.

Najpoznatija primjena hijaluronske kiseline je kao dodatak kremama i serumima protiv bora, dok je sve raširenija i kod dodatak prehrani kod liječenja artritisa.

Starenje ljudske kože popraćeno je promjenama u sadržaju i metabolizmu hijaluronske kiseline, a najdramatičniji pad primijećen je nakon 50. godine. Hijaluronska kiselina s niskom molekulskom masom može lako prodrijeti kroz kožu i ponovno uspostaviti sadržaj hijaluronske kiseline. Kada se hijaluron nanosi na površinu kože, nastaje viskoelastični i zaštitni film. Ovaj film inhibira prodor stranih tvari i održava vlažnost kože. Zbog toga postoji veliki interes za primjenom hijalurona kako bi se spriječili učinci starenja.

S druge strane, kreme i losioni na bazi hijalurona se preporučuju i kod mlađe kože sklone aknama i miteserima jer smanjuje upalne procese i potiče cijeljenje rana, osim toga održava vlažnost, koja je najčešće porušena zbog upotrijebe agresivnih preparata za čišćenje problematične kože.

Hijaluronska krema za lice

Prirodna hijaluronska krema za lice namijenjena je sve tipove kože nakon 20. godine, a savršeno se ponaša i kao podloga za make-up. U kremu su dodani sastojci koji će istovremeno zadovoljiti mješovitu kožu sklonu aknama kao i suhu kožu kod koje su prisutni znakovi starenja.

U kremu je dodan mineral MSM (organski sumpor) koji djeluje protuupalno i smanjuje crvenilo, a osim toga potiče proizvodnju kolagena i keratina što pomaže u procesu obnove i cijeljenja kože. Kako bi poduprijeli djelovanje MSM-a, dodan je i hijaluron koji također ima protuupalni učinak i važnu ulogu u cijeljenju rana, a osim toga koži vraća vlažnost te na površini stvara zaštitni film koji sprječava prodor nečistoća u kožu. Smilj, skvalan te prirodna ulja i maslaci dodani su kako bi nahranili i vratili sjaj suhoj koži i zagladili prve bore.

Prednost sastava je iznimno lagana tekstura koja omogućuje kremi da se brzo upije bez puštanja masnog izgleda kože te je odličan izbor za podlogu make-upa. Nakon primjene vaša će koža biti mekana i nježna na dodir.

Hijaluronska krema za ruke

Prirodna krema za ruke na bazi hijalurona je u prvoj liniji namijenjena suhoj i oštećenoj koži ruku. Krema se sastoji od prirodnih ulja i maslaca koji će vašoj koži vratiti vlažnost, potaknuti cijeljenje i istovremeno zaštititi od hladnoće i djelovanja agresivnih dezinfekcijskih sredstava i sapuna.

Kako bi potaknuli cijeljenje ispucale kože ruku, u kremu su dodani MSM i hijaluron koji djeluju na proces obnove kože i djeluju protuupalno. Kombinacija prirodnog jojoba i kokosovog ulja te mango i shea maslaca se iznimno lijepo upija, a vašu kožu ruku će bogato nahraniti i vratiti joj izgubljenu vlagu bez da bi pustila masne tragove.

Krema ne sadrži umjetne boje i parfeme koji bi nakon nanošenja izazvali iritaciju kože i osjećaj peckanja na mjestima gdje je koža ispucala i oštećena.

Losion za tijelo s hijaluronom

Losion za tijelo je na bazi prirodnih ulja i maslaca koji će nahraniti vašu kožu tijela i učiniti ju baršunasto meku. U losionu za tijelo su dodani MSM i hijaluron koji će potaknuti regeneraciju i cijeljenje kože što omogućuje da se losion nanese i neposredno nakon depilacije ili brijanja. Lijepo se razmazuje i upija tako da ga možete namazati i ujutro prije posla. Preporučujemo ga i za osjetljiviju kožu sklonu isušivanju i problemima s dermatitisom.

Razmazite sebe i vašu kožu prirodnom kozmetikom s nježnim mirisom badema. Kreme i losioni ne  sadrže umjetne parfeme, boje i parabene koji kožu često iritiraju i isušuju.

Dijeli dalje:


Oznake hijaluronska kiselina koža krema za lice losion za tijelo krema za ruke

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...