Preskoči na glavni sadržaj
0

Usporimo starenje i spriječimo štetni utjecaj UV zraka

Usporimo starenje i spriječimo štetni utjecaj UV zraka

Sunčeva svjetlost osim na vidljive dijelove tijela utječe i na razgradnju proteina u dubljim slojevima kože što rezultira preuranjenim starenjem. UV zračenje uzrokuje 90% svih simptoma ozljede kože.

Dugi ljetni mladenački dani provedeni izležavajući se na suncu su se još do nedavno odražavali kao lijepa brončana preplanulost kože. Ali 20 godina nakon, vidljive su posljedice tih bezbrižnih i nezaštićenih dana. Pojavljuju se oštećenja na mjestima gdje je koža najtanja, na našem licu, vratu, prstima i rukama. Znakovi se pojavljuju u obliku finih do srednje dubokih bora, opuštene kože, pjega, neujednačenih pigmentacija, tamnih mrlja i popucalih kapilara.

Sunčeva svjetlost osim na vidljive dijelove tijela utječe i na razgradnju proteina u dubljim slojevima kože što rezultira preuranjenim starenjem, rakom kože i nizom drugih promjena. UV zračenje uzrokuje 90% svih simptoma ozljede kože.

UVA i UVB zračenje odgovorno je za niz abnormalnih promjena na koži ali i smanjenju imunološkog odgovora na infekcije. Poznato je da UV zračenje povećava broj madeža te prodire do zidova krvnih žila, što dovodi do sitnih modrica i pucanja kapilara, na dijelovima tijela koji su izloženi suncu.

Razgradnja kolagena i slobodni radikali

UV zračenje razgrađuje kolagen većom brzinom od normalnog smanjenja kolagena uzrokovano starenjem. Zbog razgradnje kolagena u srednjem sloju kože (dermisu), dolazi do nepravilnog nakupljanja elastina koji uzrokuju nastanak takozvanih "solarnih ožiljaka". Kontinuirano izlaganje suncu samo ubrzava postupak i pogoršava stanje.

UV zračenje je također jedan od glavnih čimbenika koji uzrokuju stvaranje slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilne molekule kisika koje imaju samo jedan elektron umjesto dva. Budući da teže k tome da nadoknade nedostajući elektron, „ukradu“ ga od drugih molekula, što uzrokuje oštećenja stanice na molekularnoj razini. Slobodni radikali ne samo da su odgovorni za razgradnju kolagena, već mogu izmijeniti i genetski materijal stanice na način koji može dovesti do raka i oslabiti imunološki sustav.

Spriječimo štetni utjecaj UV zraka

Prvi korak u sprječavanju oštećenja uzrokovanih UV zrakama je upotreba krema sa zaštitnim faktorom širokog spektra, nošenje šešira i prekrivanje kožu odjećom.

Kako bi spriječili štetno djelovanje slobodnih radikala, moramo unositi veće količine antioksidansa u naše tijelo, koji imaju ulogu donora elektrona te neutraliziraju nestabilne molekule kisika. Zbog toga se preporučuje konzumacija svježeg voća i povrća te dodataka prehrani koji sadrže moćne antioksidanse poput vitamina C, karotenoida i flavonoida.

Kao idealno rješenje smo pronašli eliksir mladosti Gaia Naturelle Kolagen shot, dodatak prehrani koji sadrži riblji hidrolizirani kolagen, vitamin C, cink i MSM, za lijepu kožu, sjajnu kosu, jake nokte i gipke zglobove. Nadoknadit će izgubljeni kolagen na mjestima gdje je tijelu najpotrebnije i ojačati vaš imunološki sustav. Vitamin C i MSM imaju ulogu antioksidansa i  potiču prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu.

Usporimo zajedno prirodni proces starenja i spriječimo štetno djelovanje UV zraka na najjednostavniji način.

Dijeli dalje:


Oznake kolagen shot koža starenje msm vitamin C UV sunčanje

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...