Preskoči na glavni sadržaj
0

Zašto moramo s kolagenom uzeti još i vitamin C?

Zašto moramo s kolagenom uzeti još i vitamin C?

Vitamin C je u Kolagen shot dodan jer i sam po sebi ima ulogu kod nastajanja kolagena. To je vjerojatno već dobro poznata činjenica odobrena i sa strane EFSE (Europske agencije za sigurnost hrane).

Spadate među ljude s povećanim potrebama po vitaminu C?

Za vitamin C vrijedi da ga najviše dobijemo sa svježim, pravilno skladištenim i lokalno uzgojenim povrćem i voćem. Više vitamina C trebaju pušači, oni koji se intenzivno bave sportom i ljudi koji s(m)u često pod stresom. Koliko je takvih koji ne spadate niti u jednu skupinu?

Konzumaciju vitamina C je dobro povećavati i s godinama jer igra stvarno važnu ulogu kod nastajanja kolagena u tijelu. Kada konzumiramo hranu bogatu vitaminom C količina nastajanja kolagena poveća se 6 puta. Da li ste to znali? Pobrinite se za dovoljan unos vitamina C.

Uloga vitamina C

Europska agencija za sigurnost hrane, EFSA je za upotrebu namirnica i dodataka prehrani odobrila sljedeće zdravstvene tvrdnje:

1. Ima ulogu kod djelovanja imunološkog sustava za vrijeme intenzivne tjelesne aktivnosti i nakon nje

2. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno djelovanje žila

3. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno djelovanje kosti

4. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno djelovanje hrskavice

5. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno funkcioniranje desni

6. Doprinosi oslobađanju energije kod metabolizma

7. Doprinosi normalnom djelovanju živčanog sustava

8. Doprinosi normalnom psihološkom djelovanju

9. Ima ulogu kod rada imunološkog sustava

10. Ima ulogu kod zaštite stanica od oksidativnog stresa

11. Doprinosi smanjenju iscrpljenosti i umora

12. Doprinosi k obnovi reduciranog oblika vitamina E

13. Povećava apsorpciju željeza

Uloga vitamina C u proizvodu Kolagen shot

Zato što ima vitamin C sam po sebi veliku ulogu u procesu proizvodnje kolagena u tijelu dodan je i u Kolagen shot. Glede na odobrene zdravstvene tvrdnje vezane za vitamin C, Kolagen shot je dodatak prehrani na kojeg bi posve legalno mogli napisati da sadrži vitamin C i doprinosi boljem djelovanju živčanog sustava, normalnom psihološkom djelovanju, smanjuje osjećaj iscrpljenosti i umora i povećava apsorpciju željeza.

Postojanost vitamina C u tekućini

Vitamin C u obliku askorbinske kiseline je u tekućinama nestabilan jer jako brzo reagira na svjetlost i na visoku temperaturu. Da li je onda uopće u Kolagen shot-u vitamin C? Naravno. Proizvođačima dodataka prehrani se dozvoljava doziranje veće količine vitamina C ako je ustanovljeno da dio te tvari raspadne pri samoj formulaciji proizvoda. S analizama u slovenskom i stranim laboratorijima smo potvrdili deklarirani sadržaj vitamina C do roka upotrebe Kolagen shota. To znači da s Kolagen shotom popijete dovoljnu količinu vitamina C

Dijeli dalje:


Oznake kolagen vitamin C

Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...